Lämna hund

 

 

Vi har nu 22 platser med egen rastgård till varje hundplats. Du bokar enkelt din plats genom bokningsformuläret.


Efter att ha varit hos oss på hundpensionatet så kan din hund bli väldigt trött av omställningen och alla hundar omkring sig samt alla nya dofter m.m. Så bli inte orolig om din hund bara vill sova när ni kommer hem. Det är en naturlig reaktion.

De allra flesta hundar vänjer sig snabbt vid hundpensionatet och dess rutiner. De uppskattar rastgårdarna, promenaderna, alla spännande lukter samt sällskapet av de andra hundarna.


Ni är naturligtvis välkomna att besöka oss för att se hur vårt hundpensionat ser ut. Ring, sms:a eller maila för att boka tid.Ett krav från oss innan du lämnar är att din hund skall:


 • Vara regelbundet vaccinerad och vara fri från smittsamma sjukdomar eller parasiter.


Längst ner på sidan står det mer utförligt om vilka hälsokrav som krävs.

.

Vi använder Svenska KennelKlubbens rekommenderade inackorderingsavtal.

Daghund

 

 

Många hundar ligger ensamma hemma många timmar varje dag. En del hundar börjar göra ofog hemma av ren rastlöshet, vissa skäller hela dagarna. Detta är ett stort problem. 

Du vet väl om att det även finns en lag som säger att hundar inte får vara ensamma mer än 6 timmar per dygn? Men att hitta balans mellan jobb och hundägande kan ibland vara lite svårt, för man kan ju inte sluta arbeta bara för att man skaffat sig en hund.Därför erbjuder vi våra kunder daghundsplats.Många ordnar det på annat sätt genom familj eller vänner som tar ut hunden när man själv inte har möjligheten. Men en del har tyvärr inte de alternativen, och då är det bra med en daghundplats där hunden blir rastad, får mat och sällskap.


En dag hos oss kostar 175kr och 250kr för två hundar. Då får dom koppelrastning, mat (om det önskas) och tillgång till egen rastgård, samt en innebox.


Tider för hämtning och lämning sker efter överenskommelse, dock tar vi tar bara emot daghundar på vardagar (ej röda dagar). Inlämningstiden är mellan 6:30-10:00 och hämtningstiden mellan 16:00-18:00.


En daghundsplats bokar du genom att ringa, sms:a eller maila.

PrivatträningOm du inte vill träna i grupp eller binda upp dig på kurstider kanske privatträning är något för dig.


Har du något specifikt du vill träna eller kanske träna bort något oönskat beteende hos din hund? Oavsett vad det är kan vi säkert hitta en lösning som passar både dig och din hund.Boka privatträning genom att ringa eller maila.


När ni ringer eller mailar om tidsbokning vill jag gärna att ni beskriver problemet ellar vad ni vill träna (så gott det går), då jag är insatt i det när ni kommer så vi kan börja direkt.

Efter privatlektionen vill jag gärna ha mailkontakt med er för att veta hur det går för er eller om ni kommer på ytterligare frågor. Här kommer vi även överens om vi ska träffas igen, eller om det räcker med mailkontakten.

Priset för privatträning är 400 kr i timmen, betalning sker via swish på plats eller faktura.

Hälsokrav


Innan du lämnar din hund på Gunnarsmo Hundpensionat är det några viktiga punkter som vi behöver veta och gå igenom. Du hjälper till med detta genom att ha koll de krav som krävs innan du bokar.  


 • För oss är hundens välbefinnande de viktigaste. därför är det viktigt för din och andras hundar att kraven följs.

 • Valpar måste vara över 4 månader för att få bo på pensionatet.

 

 • Vi kräver att alla hundar är vaccinerade. Innan ni lämnar er hund hos oss, så kräver vi att hunden är vaccinerad mot parvo och valpsjuka. Vi vill se vaccinationsintyg när hunden avlämnas.

 • Vi rekommenderar att ni väljer ett vaccin där kennelhosta ingår (detta är dock ej ett krav). Skulle hostan bryta ut så är det väldigt smittsamt. Speciellt äldre hundar och valpar kan råka illa ut om de får det.

 • Vi tar inte emot hundar med någon typ av smittsam sjukdom.

 • Om du misstänker att din hund har löss, eller om din hund varit i kontakt med någon hund med ohyra, så måste den avlusas innan den kommer hit.

 • Om hunden fått ohyra efter att den har varit på hundpensionatet, så måste du kontakta oss genast! Detta gäller även hosta.

 • Alla boxar och rastgårdar desinfekteras efter varje hundbesök, detta för att förhindra eventuell smitta av något slag.

 • Självklart måste ni meddela oss om hunden har någon åkomma, eller någon sjukdom, så att vi är insatta i det.

 • Om din hund äter medicin så är detta inga problem, skriv bara ner en doseringslista.


Vi tar emot alla raser och blandraser. Vi tar även emot löptikar.
Din hund kommer att rastas varje dag i koppel. Vi har även en stor rastgård där din hund får springa lös om så önskas


Har du någon fråga på ovanstående är du varmt välkommen att höra av dig så reder vi ut dina frågor.